- Resett - https://resett.no -

Jimmie Åkesson: – Opplevde at jeg ble frihetsberøvet

– Jeg ble avhørt i tre og en halv time, og er nektet innreise til Tyrkia, forteller Jimmie Åkesson, etter å ha blitt deportert fra Tyrkia før helgen.

Før helgen forlot SD-leder Jimmie Åkesson Tyrkia etter å ha delt ut brosjyrer om at «Sverige er fullt» til flyktninger og migranter i en tyrkisk by nær grensen til Hellas.

Til den svenske avisa Expressen [1] kommenterer han selv hendelsen på Istanbul lufthavn.

annonse

– Jeg kom til flyplassen i en taxi, og da jeg var i ferd med å sjekke inn var jeg omgitt av tre menn som utga seg for å være politibetjenter. De ba meg komme til et politirom, sier han til Expressen [1].

Åkesson sier at han da ble avhørt i tre og en halv time.

Han ble deretter bedt om å signere et varsel om at han ikke kan komme tilbake til Tyrkia, som han nektet med den begrunnelse at tjenesten ble skrevet på tyrkisk.

annonse

Pressekontoret til Sverigedemokraterna uttalte først at Åkesson hadde blitt arrestert av tyrkisk politi, en uttalelse de senere trakk tilbake.

Les også: Åkesson ved grensen i Hellas: Sverige er fullt [2]

– Tyrkia er «en skurkestat»

Henrik Gustafsson, som er pressesjef hos Sverigedemokraterna, bekreftet først hendelsen mellom Åkesson og tyrkisk politi:

– Vi kan bekrefte at landet som Morgan Johansson og regjeringen ønsker å forhandle med, og gi mer penger til, er et land hvor du blir arrestert og avhørt for å dele ut flygeblad som staten ikke har godkjent.

– Tyrkia er «en skurkestat» som absolutt ikke bør ha noen innflytelse over europeisk migrasjonspolitikk. Dette er helt klart dårlig både for innvandrere og for Europa.

 

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474