Oslo Børs. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
annonse
annonse

Oslo Børs har falt med 8 prosent mandag og med hele 20 prosent den siste måneden. Økonomer mener likevel sparerne bør sitte på gjerdet enn så lenge.

– Hvis du ikke tåler slike svingninger, så skal du ikke være i aksjemarkedet uansett. Skal du ha penger i aksjemarkedet, skal det være langsiktig, og da skal du klare å sitte gjennom korreksjoner, sier Olav Chen, senior porteføljeforvalter i Storebrand til Børsen.

Mandag har hovedindeksen på Oslo Børs stupt etter det kraftige fallet i oljeprisen. Det kom som følge av at Opec og Russland ikke klarte å bli enige om et kutt i oljeproduksjonen.

annonse

Ved åpning falt hovedindeksen med 12 prosent, som er det kraftigste fallet siden 1987, men har siden stabilisert seg på mellom 7 og 8 prosents nedgang.

Den siste måneden har Oslo Børs falt med 20 prosent, hovedsakelig som følge av turbulens i forbindelse med koronautbruddet.

Førsteamanuensis Espen Sirnes ved Handelshøgskolen ved Universitetet i Tromsø er også klar på hva sparere med penger i fond bør gjøre:

annonse

– Ha is i magen. Ikke gjør noen ting. Når man ser at børsen har falt, er det antakeligvis for sent å unngå tapet, sier Sirnes.

Forbrukerøkonom Derya Incedursun i Nordea mener også at folk som sparer til pensjon, og har andre langsiktige mål, kan ta det med ro.

– Vi ser at det har vært svingninger, men over en lengre periode har man fått gevinst for pengene. Hvis du har penger i fond og tenker at du nå har tapt masse penger og ønsker å selge, vil det skje med tap. Det viktigste er å ikke få panikk, sier hun til TV 2.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon