- Resett - https://resett.no -

Apple og IKEA åpner butikkdørene i Kina

Alle unntatt fire av Apples butikker i fastlands-Kina har gjenåpnet etter koronavirus-stengning. Også IKEA åpner dørene i flere varehus.

Apple har 42 butikker i fastlands-Kina og 38 av disse er åpne igjen etter en langvarig nedstengning mens nasjonen har kommet mer til hektene etter utbruddet av koronaviruset, melder CNBC. [1]

Kina er et kritisk marked for Apple. IPhone-produsenten advarte tidligere i år om at man ikke ville klare å levere resultater etter prognosene for første kvartal på grunn av virusutbruddet og påfølgende lukkede butikker.

annonse

Les også: IKEA tvunget til å stenge varehus etter virussmitte [2]

IKEA åpner

IKEA har 30 varehus i Kina, og i den tredje uka i januar i år ble møbelkonsernet tvunget til å stenge varehuset i Wuhan etter virusutbruddet.

annonse

I ettertid ble flere varehus landet rundt lukket på ordre fra myndighetene. Verken kunder eller ansatte fikk anledning til å bevege seg fritt utendørs.

Nå åpner Ikea ni butikker til i Kina etter utbruddet, sier en talsperson for selskapet til svenske medier.

Forrige helg åpnet fem andre Ikea-butikker i Kina etter at selskapet stengte alle 30 butikker i landet i slutten av januar på grunn av utbruddet av koronaviruset, som begynte i den kinesiske metropolen Wuhan, hovedstaden i Hubei-provinsen.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474