Psykolog Kari Lossius. Foto: NTB/Scanpix/Erlend Haukeland
annonse
annonse

Psykolog med hard kritikk av kommunikasjonsformen PR-rådgivere har innført i helse- og sosialprofesjonene.

Kari Lossius som har 30 års fartstid i rusfeltet og som nå driver sin egen psykologpraksis, mener HR-managere og PR-rådgivere driver med «bullshit-språk», skriver FriFagbevegelse.

– Klientene våre trenger fagfolk som kan snakke med dem. De trenger ikke HR-managere og PR-rådgivere som kommer inn og trer modeller fra bilindustrien ned over hodet på oss. Hvorfor skal vi finne oss i det? Dette er bullshit-språk og bullshit-jobber. Disse lønnes mest, mens nyttige yrker stagnerer både i lønn og status, sier Lossius.

annonse

Les også: Hverdagsvold i Oslo – somalier i retten for blind vold (+)

Psykologen mener fagfolkene må inn i lederstillingene og at debatten om hvordan rusmisbrukere skal behandles er håpløs.

– Se for deg en lege som sier at nå skal vi begynne med en kreftmedisin som vi vet ikke virker. Det er utenkelig, sier hun.

annonse

Lossius mener de eneste som har kompetanse og som virkelig kan hjelpe i rusfeltet, er sosialarbeidere. All verdens terapier kan ikke erstatte ekte trøst og omsorg, mener hun.

– Storsamfunnet ser rusmisbrukere som aggressive og manipulerende mennesker som ikke vet sitt eget beste og rusmisbrukere dør av ensomhet og skam, sier psykologen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon