- Resett - https://resett.no -

Psykolog: Rusmisbrukere trenger fagfolk å snakke med, ikke bullshit fra PR-rådgivere

Psykolog med hard kritikk av kommunikasjonsformen PR-rådgivere har innført i helse- og sosialprofesjonene.

Kari Lossius som har 30 års fartstid i rusfeltet og som nå driver sin egen psykologpraksis, mener HR-managere og PR-rådgivere driver med «bullshit-språk», skriver FriFagbevegelse. [1]

– Klientene våre trenger fagfolk som kan snakke med dem. De trenger ikke HR-managere og PR-rådgivere som kommer inn og trer modeller fra bilindustrien ned over hodet på oss. Hvorfor skal vi finne oss i det? Dette er bullshit-språk og bullshit-jobber. Disse lønnes mest, mens nyttige yrker stagnerer både i lønn og status, sier Lossius.

annonse

Les også: Hverdagsvold i Oslo – somalier i retten for blind vold (+) [2]

Psykologen mener fagfolkene må inn i lederstillingene og at debatten om hvordan rusmisbrukere skal behandles er håpløs.

– Se for deg en lege som sier at nå skal vi begynne med en kreftmedisin som vi vet ikke virker. Det er utenkelig, sier hun.

annonse
[3]

Lossius mener de eneste som har kompetanse og som virkelig kan hjelpe i rusfeltet, er sosialarbeidere. All verdens terapier kan ikke erstatte ekte trøst og omsorg, mener hun.

– Storsamfunnet ser rusmisbrukere som aggressive og manipulerende mennesker som ikke vet sitt eget beste og rusmisbrukere dør av ensomhet og skam, sier psykologen.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474