Illustrasjonsfoto: Pixabay
annonse
annonse

Svensk politi har kjørt en “mykis-linje” overfor barneranere, gjengkriminelle og gangstere i de større byene, der unge av innvandrerbakgrunn utgjør hovedtyngden. Pizza-servering fra politiet hjelper lite, viser det seg praksis.

Halvparten av de 30 forbryterne som ble kalt inn til samtaler, som en del av politiprosjektet «Stop Shooting», har blitt arrestert etter mistanke om alvorlige forbrytelser etter at de deltok i samtalene, melder avisen Sydsvenskan.

Mistankene inkluderer drap og forberedelse til drap.

annonse

Samtalene med politiet var ment å skremme og lokke kriminelle ut av miljøene, og pizza-servering på politiets regning var en del av det hele.

De som ikke møtte opp til samtaler med politiet var stilt i utsikt å få 15 dager på anstalt som straff, om politiet klarte å finne de aktuelle personene.

Les også: En pågrepet etter drap på kvinne i Malmø

annonse

Delvis mislykket

«Stop Shooting» kom istand etter flere skyteepisoder på åpen gate der, foruten regelrette drap på bandemedlemmer i de ulike gjengene, også sivilister» i krigen mellom bandene ble rammet av skuddvekslingen.

Etter flere henrettelser på gatene i Malmø og en hendelse, der en kvinne i 30-årene med et barn på armen i august i fjor ble skutt og drept på åpen gate i Malmø sentrum, ble «pizza-serveringsprosjektet» av mange dømt nord og ned.

«Stop Shooting» har pågått i to år, og så langt har politiet møtt kriminelle sammen med diakoner og sosialarbeidere ved tre anledninger for å redusere den alvorlige volden i Malmø.

Flere av de øvrige 15 kriminelle personene, som er involvert i prosjektet, skal være på vei ut av det kriminelle miljøet, melder Sydsvenskan.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon