Foto av John Edward Linden/Arcaid/REX
annonse
annonse

I dag tirsdag den 10. mars ble det kjent at for sjette gang på et drøyt halvår er Norge dømt i Menneskerettsdomstolen (EMD). Tirsdag falt to nye dommer. I begge sakene har barnevernet og rettsvesenet krenket foreldre og barns rett til familieliv.

Ikke nok med dette. Den 6. mars i år fikk barnevernet i Bergen kommune krass kritikk i ni av ti saker som er gransket.. Rapporten finner at: Barnevernet har gjort mangelfulle vurderinger i hele ni av ti saker. Og listen over skandaler i barnevernet de siste årene gir stor grunn til bekymring – og et påkrevet behovet for endring.

Les også: Barnevernet og Høyesterett har ført oss bak lyset i årevis

annonse

Storting og regjering må snart skjønne at det er på tide å gjøre noe drastisk for å styrke troverdigheten og tilliten til det norske barnevernet. Norge presterer faktisk å være helt i verdenstoppen når det gjelder kostnader og omsorgsovertakelser.

I mange saker burde disse midlene uten tvil heller vært brukt til å hjelpe familier som sliter – slik at barn og foreldre med den rette hjelpen i langt større grad enn i dag kan vokse opp i sine egne trygge hjem. Når man ender med en omsorgsovertakelse så skulle det egentlig være en selvfølge at barn da kan vokse opp hos sine besteforeldre eller andre egnede i nær familie.

Les også: Norge dømt i to barnevernssaker i Menneskerettsdomstolen

annonse

Ja vi trenger et barnevern, men mye må endres til det bedre for å styrke troverdigheten til det norske barnevernet. Her må rett og slett statsminister Erna Solberg, snarest ta grep å rydde opp. For her har Norge har ingen tid å miste!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon