- Resett - https://resett.no -

Personer i korona-karantene i Longyearbyen – Svalbard bygger opp krisematlager

Flere personer i Longyearbyen har blitt testet for koronavirus og sitter nå i hjemmekarantene. Samtidig forbereder byen seg nå på et koronautbrudd.

Bente Brataas, som er avdelingsleder ved Longyearbyen sykehus, sier til Svalbardposten  [1]at de som er testet, nå sitter i hjemmekarantene.

Ifølge avdelingslederen er det mellom én og fem personer som er testet, men hun har ikke informasjon om hvorfor. Det kan ta opptil tre dager før de får svar på prøvene.

annonse

Samtidig skriver E24  [2]at Svalbard nå forbereder seg på et koronautbrudd.

– Det er blitt sånn at det ikke lenger er et spørsmål om koronaviruset kommer til Svalbard, men når det kommer. Det tar vi på alvor, og vi tar alle forholdsregler, sier styreleder Ronny Strømnes i destinasjonsselskapet Visit Svalbard til E24.

Han ser at det kommer kanselleringer på turer fra steder som Nord-Italia, der koronaviruset har herjet den siste tiden, og han frykter permitteringer.

annonse

Fredag forrige uke ble det avholdt beredskapsmøte med Sysselmannen, som er regjeringens øverste representant på Svalbard. Der ble det blant annet pratet om hva som skal gjøres med maten på øya.

– Vi fyller på med varer som spekemat, langtidsholdbar melk – og så skal vi ikke gå tom for varer som kaffe eller dopapir heller, sier Strømnes, som er sjef for den eneste butikken på øya.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474