Investor, milliardær og trader Øystein Spray Spetalen . Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
annonse
annonse

– Erna Solberg viser mangel på lederskap og Regjeringen en total mangel på handlekraft.

Øystein Stray Spetalen er ikke imponert av Regjeringen og statsministerens håndtering av situasjonen rundt koronaviruset, skriver Finansavisen.

– Det handler ikke om faglige råd som Erna Solberg måtte få. Det handler om lederskap. En god leder tar de rette og ofte upopulære tiltakene tidlig. Korona har vært en varslet katastrofe, sier Spetalen.

annonse

Les også: Dette er bare begynnelsen

Den kjente investoren har selv tapt penger på aksjemarkedet etter børsfallet mandag, men det bryr han seg lite om. Han er opptatt av liv og helse som nå kan stå på spill for befolkningen.

– Jeg taper mer enn gjerne penger på eget dårlig arbeid, men at menneskeliv går tapt – venner og kjære – fordi statsministeren har gjort en dårlig jobb før en varslet katastrofe er utilgivelig. Hvor er Erna Solberg? Har noen sett henne etter at hun skjelte ut klimaskeptikere fra en båttur på Svalbard?

annonse

Utenriksdepartementet advarte ikke nordmenn mot å reise til utsatte områder umiddelbart, og italienere som kom med fly til Norge fra de mest utsatte områdene ble ikke sjekket for smitte.  Selv på søndag landet et fly fra Bergamo helt uten noen form for kontroll av passasjerene.

Spetalen presiserer at han ikke er noen ekspert men kun viser til hva andre land har gjort for å forebygge.

– Flinke statsledere i andre land har vært raskt ute med å innføre harde tiltak. Hele Italia er i karantene(red.anm.)Japan, Korea og Singapore har hittil klart å begrense spredningen gjennom harde tiltak. Harde tiltak tidlig er enklest og medfører begrenset skade på samfunnet, avslutter Spetalen som tror at Erna Solberg er ferdig som statsminister om seks måneder.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon