- Resett - https://resett.no -

Åtte år gammel gutt fikk i lekse å innføre kjøttfri dag

Faren skriver på Facebookgruppen «Folkeopprøret mot Klimahysteriet» at han er drittlei.

– Nå må jeg virkelig si at jeg er drit lei dette klimahysteriet, skriver den åtte år gamle guttens far på Facebookgruppen «Folkeopprøret mot Klimahysteriet».

Planen kalles «Grønn barneby» og er laget av Trondheim kommune. Der skal barn lære om matproduksjon og klimaendringer. Det gis også ut miljølekser og miljøtips.

annonse

– Lekseforslaget kommer i etterkant av at elever har lært om klimaaspekter ved matproduksjon, og at ulik mat gir ulike klimagassutslipp. Leksene er tenkt som ei utfordring den ene uka, og ment å være med på å styrke læringsutbyttet, slik som alle lekser er tenkt å fungere, sier Bjørn Arild Silseth som er rådgiver i Miljøenheten i Trondheim kommune til Nettavisen [1].

Les også: NRK intervjuer seg selv – «ekspert» i statskanalen advarer mot Facebook-gruppe mot klimahysteri [2]

Tidligere landbruksminister Jon Georg Dale fra Frp kaller kjøttfri dag for absurd og vanvittig. Han sier det er symbolpolitikk og bidrar bare til at barn får dårlig samvittighet av å spise fredagstacoen.

annonse

– Unger har godt av et variert kosthold. Det sier også kostholdsrådene. At man skal få anbefalt annerledes enn det, på basis av symbolpolitikk, preget av skolenes beslutning – det er helt vanvittig, sier Dale til Nettavisen, og mener det er absurd å gi barn slike lekser, og særlig at skolen skal bestemme barns kosthold.

Rektor på skolen ønsker ikke kommentere saken overfor Nettavisen.

Les også: Flere politikere reagerer negativt mot Facebook-gruppen «Folkeopprøret mot klimahysteri» [3]

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474