Hyller med hermetikk i en butikk på Kjelsås i Oslo torsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Dagligvarebransjen sier folk ikke trenger bekymre seg for mangel på varer i butikkene. Det skal være nok til alle.

Det fremgår i en felles pressemelding fra Coop, Norgesgruppen, REMA 1000, Virke dagligvare og NHO service og handel torsdag formiddag.

– I andre land ser vi eksempler på at forbrukerne har økt sitt innkjøp av enkelte basisvarer markant. De samme utfordringene har vi ikke i Norge. Nordmenn har den siste tiden kjøpt noe mer av enkelte basisvarer enn vanlig, men vi er ikke bekymret for varemangel, skriver bransjen.

annonse

Butikkene skal ha nok varer både i butikk og på lager, og de har fortsatt god tilgang på varer fra leverandører, understrekes det.

– Det er ikke noe som tilsier varemangel i Norge. I tillegg har vi stort fokus på å opprettholde rutiner og vareflyt som vanlig, skriver bransjen.

De er også i tett dialog med myndighetene og følger fakta og råd fra Folkehelseinstituttet.

– Hamstring er unødvendig, og kan skape utfordringer. Om alle handler som normalt, er det nok varer til alle, slår dagligvareaktørene fast.

annonse

Matvaregigantene Rema 1000, Coop og Norgesgruppen går nå sammen ut for å stanse det de kaller unødvendig hamstring av mat.

«Hamstring er unødvendig, og kan skape utfordringer. Om alle handler som normalt, er det nok varer til alle», skriver de i oppfordringen, ifølge Aftenposten.

Alle de tre kjedene har merket at flere velger å hamstre, spesielt varer med lang holdbarhet.

– Vi har merket en økning i salget av tørrvarer og hermetikk den siste uken. Noen butikker melder om kunder som hamstrer, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon