Iselin Nybø (V). Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
annonse
annonse

I dag besluttet Kongen i statsråd hvem som rykker opp som statsminister om Erna Solberg blir syk. Det blir den inntil nylig temmelig ukjente Iselin Nybø fra mikropartiet Venstre. 

At en så uerfaren politiker skal rykke opp å lede landets regjering mens vi står i den verste og mest langvarige krisen siden andre verdenskrig, er ikke tillitvekkende.

Det synes her som om regjeringen har satt formaliteter rundt koalisjonen fremfor hensynet til rikets faktiske sikkerhet. Dette dreier seg ikke om at Venstres politikk vil styre regjeringen, det er om Iselin Nybø har de personlige egenskapene som skal til for å fungere som statsminister jeg stiller meg ytterst tvilende til.

annonse

Gitt den personkabalen som er, hadde KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad fremstått som en mer solid kandidat til å rykke opp hvis Solberg blir syk.

Situasjonen er nå slik at Høyre burde sondere med Ap, Sp og Frp om å danne en samlingsregjering med de fire største partiene.

På den måten ville man også ha et bedre utvalg av statsministeremner. Ja, jeg foretrekker selv Jonas Gahr Støre til å lede oss gjennom denne krisen enn Iselin Nybø.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon