Brynjar Meling ønsker at terrordømte mulla Krekar blir i Norge. Foto: NTB scanpix
annonse
annonse

Krekar-forsvarer Brynjar Meling mener mulla Krekar ikke kan utleveres til Italia på grunn av fare for å bli coronasmittet.

I februar bestemte debartementet at Krekar kan utleveres til Italia. Najmuddin Faraj Ahmad (mulla Krekar) ble i fjor dømt til 12 års fengsel for terrorplanlegging i samme land.

Ifølge tiltalen ledet han et nettverk kalt Rawti Shax med tilknytning til IS.

annonse

Men ettersom coronaviruset har herjet i Italia, frykter advokat Brynjar Meling for at hans klient blir alvorlig syk om han reiser til landet.

– Selv ikke mulla Krekar skal risikere å bli sendt ut til et sted hvor andre mennesker blir frarådet å oppholde seg. Det er helt åpenbart at mulla Krekars har det samme vern mot å bli utsatt for smitte som enhver annen borger, uttalte Meling til NRK.

Utspillet får Jon Helgeim til å reagere. Frp-politikeren minner Meling på at Krekar skal i fengsel, og ikke på ferie.

annonse

– Nice try Brynjar Meling! Men det er unødvendige reiser som er frarådet, ikke helt nødvendig fengselsstraff for terrorister. Smittefaren blir nok minimal, han skal ikke på ferie og kommer til å holde seg borte fra store folkemengder. De har sikkert muligheter for isolat også. God tur!

Twitter-meldingen fra Helgheim provoserte Melding.

I et nytt svar påstår advokaten at Frp-politikeren ikke har satt seg inn i saken.

– Du røper kun følgende Helgheim. 1. Du har ikke satt deg inn i saken til mulla Krekar. 2. Du bryr deg ikke om Norges forpliktelser etter EMK art 3, 6 of 8. 3. 3. Du har ikke satt deg inn i problemstillingene med Viruset knyttet til italienske fengsler.

– Dette er svakt Meling! EMK art 3 handler om tortur og umenneskelig straff. Art. 6 om rettferdig dom. Ingenting av dette er relevant for soning i et land med korona og artikkel 8.3 finnes ikke. Krekar er en dømt terrorist og vårt viktigste ansvar er å beskytte samfunnet mot han, svarte Helgheim.

annonse

UD advarer

Italia har hatt flere tusen tilfeller av personer som er blitt smittet av coronaviruset, noe som har gjort at myndighetene har svart med å avlyse en rekke store idrettsarrangement i landet.

Det norske utenriksdepartementet har advart nordmenn å reise til Nord-Italia, hvor viruset har vært mest utbredt.

På deres egne nettsider fraråder de reiser til regionene Piemonte, Lombardia, Emilia-Romagna og Veneto.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon