Fra venstre: Sverre Dale Moen, John Torvik, Matthieu Lacolle, Jakob Vennerød og Hans Jørgen Bang. Foto: Gorm K. Gaare / SINTEF
annonse
annonse

SINTEF gratulerer selskapet sensiBel med 2,5 millioner euro i tilskudd og det stående tilbudet om 4,2 millioner euro i egenkapitalfinansiering fra EU-kommisjonen.

Ifølge en pressemelding fra SINTEF er teknologien fra sensiBel er resultatet av mer enn ti års forskning og langsiktig satsing hos SINTEFs MiNaLab.

– Dette er en stor anerkjennelse og svært viktig for utviklingen av selskapet. SensiBel er det andre av våre knoppskudd som vinner fram i den harde konkurransen om disse attraktive, nye EU-midlene.

annonse

– Det viser at vi i Norge er i posisjon til å utvikle verdensledende teknologiselskaper som gir stor samfunnsnytte, ved å bygge sten på sten fra grunnleggende forskning og laboratorier i verdensklasse, sier Alexandra Bech Gjørv, konsernsjef i SINTEF.

Et stort globalt marked

Med sin nye mikrofon for blant annet stemmestyring håper SINTEF-knoppskuddet sensiBel å bli et norsk industrieventyr.

annonse

Mikrofonen baserer seg på en laser som måler ørsmå bevegelser i mikrofonmembranen, med en nøyaktighet som er ti ganger bedre enn eksisterende metoder.

Siden stemmestyring i dag brukes i alt fra smarttelefoner til TV-er, computere, høyttalere og biler, er det et stort globalt marked for denne teknologien.

I løpet av de neste tre årene er det ventet at bruken av såkalte digitale stemmeassistenter på verdensbasis vil mangedobles, fra 400 millioner til 1,8 milliarder daglige brukere.

Den tredje til å lykkes

Siste etappe i denne fantastiske reisen er søknad og tur til Brüssel der teamet nylig fikk gjennomslag i en knalltøff konkurranse, skriver SINTEF i pressemeldingen.

Dermed blir sensiBel den tredje norske teknologibedriften som lykkes med å kapre tilskudd og egenkapital fra EUs instrument for små og mellomstore bedrifter, en ordning som sorterer under EUs nye flaggskipsprogram Horisont2020 ledet av Det europeiske innovasjonsrådet (EIC).

De to første norske vinnerne var SINTEF-bedriften Minuendo og NTNU-bedriften Picterus.

annonse

Også Minuendo er resultatet av mer enn ti år forskning hos SINTEF finansiert av ulike forskningsrådsprogrammer, samt FORNY-programmet hos Forskningsrådet.

Minuendo eies av SINTEF Venture V, og andre private investorer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon