Helseminister Bent Høie (H). Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Presseorganisasjonene mener det er lite gjennomtenkt at journalistikk ikke regnes som en samfunnskritisk funksjon og har sendt brev til helseminister Bent Høie.

Det skriver Medier24.

– Myndighetene kan ikke på den ene siden være opptatt av å få informasjon, og på den andre siden gjøre det vanskelig for dem som skal få ut informasjonen, sier generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening.

annonse

Regjeringen vedtok torsdag at alle skoler og barnehager stenges som følge av koronasmitten, og kun kritisk nøkkelpersonell får sende barna sine i barnehager.

Blant funksjoner som anses som kritiske for samfunnet, er forsvar, helse og omsorg og finansielle tjenester. Journalister er ikke på listen.

Norsk Redaktørforening, Norsk Journalistlag, Mediebedriftenes Landsforening, Landslaget for lokalaviser og Fagpressen har sendt brev både til helseministeren og direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet der de ber om at journalister kommer med på listen.

annonse

– Gitt det enorme behovet for informasjon til publikum som epidemien utløser, mener vi det er åpenbart at de redaktørstyrte, journalistiske mediene har en svært viktig og kritisk samfunnsfunksjon, i form av faglig fundert, kritisk og uavhengig informasjonsformidling. At mediene har en slik funksjon, har vært anerkjent av norske myndigheter helt fra andre verdenskrig, heter det blant annet i brevet.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon