Johannes Thingnes Bø sikret seier i verdenscupen sammenlagt. Martin Fourcade vant sitt aller siste renn. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Martin Fourcade tok farvel med skiskyttersirkuset med å vinne jaktstarten i Kontiolahti lørdag. Johannes Thingnes Bø halte i land seieren i verdenscupen.

Thingnes Bø tok sammenlagtledelsen med knappest mulig margin og måtte ha fullt hus på siste skyting for å sikre 4.-plassen han trengte etter Fourcades seier.

Både verdenscupen og Fourcades skiskytterkarriere ble avsluttet foran tomme tribuner i Finland, og med et forsprang på 21,1 sekunder på jaktstarten og 19 poengs ledelse i verdenscupen, hadde Thingnes Bø et godt tak på sammenlagtseieren før lørdagens renn.

annonse

Men Fourcade leverte et pangløp. Selv med to bom på siste skyting gikk franskmannen inn til seier. Thingnes Bø pådro seg totalt fire strafferunder, men vant verdenscupen for annet år på rad.

Tidligere i karrieren dominerte franske Fourcade verdenscupen og vant sammenlagt sju ganger på rad fra 2012 til 2018, men de to siste sesongene har han nå blitt slått av Thingnes Bø.

Sammenlagtseier tross avbrudd

Selv om kampen om verdenscupseieren totalt ble avgjort med knappest mulig margin, har Thingnes Bø vært ganske suveren denne sesongen.

26-åringen ble far i januar og var hjemme med sin nyfødte sønn da de andre skiskytterne gikk flere verdenscuprenn i Oberhof og Ruhpolding i januar.

Totalt ble det ti verdenscupseiere for nordmannen i vinter. Fourcade avslutter karrieren med sin sjuende seier i verdenscuprennene i sin siste sesong, men fire av dem kom i januar uten Thingnes Bø til stede.

På normaldistansen under VM i Anterselva vant riktignok franskmannen gull foran Thingnes Bø på sølvplass, men i duellen om verdenscupseieren i Kontiolahti tok nordmannen siste stikk.

Fra Bjørndalen til Thingnes Bø

Den franske 31-åringen, som innledet verdenscupkarrieren i Oslo i 2008, midt i Ole Einar Bjørndalens storhetstid, har hatt flere tøffe dueller med Norges fremste skiskytterherrer.

Emil Hegle Svendsen som vant verdenscupen i 2010 og var nummer to bak Fourcade i verdenscupen tre sesonger på rad fra 2011-2014, ble trukket fram som den største rivalen etter at franskmannen kunngjorde at han la opp fredag.

– Takk Emil, min utvilsomt største rival, skrev Fourcade, som et svar på en hyllest fra Svendsen på Instagram.

annonse

I nyere tid har Fourcade kjempet om seiere i verdenscupen mot Tarjei Bø og lillebror Johannes Thingnes Bø.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon