Australske myndigheter innfører obligatorisk selv-isolering i 14 dager for tilreisende fra utlandet, opplyser landets statsminister Scott Morrison. Foto: Peter Parks / Pool Photo via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Australske myndigheter innfører obligatorisk selv-isolering i 14 dager for tilreisende fra utlandet.

Statsminister Scott Morrison sier søndag at påbudet gjelder alle tilreisende til flyplasser og cruisehavner som ikke er australske statsborgere.

– Dette er veldig viktig, for som vi har sett de siste ukene har flere land problemer med viruset og det betyr at smittekildene kommer fra flere og flere land, sa Morrison på en pressekonferanse søndag.

annonse

Cruiseskip fra internasjonale havner blir i tillegg nektet adgang den neste 30 dagene, skriver The Sydney Morning Herald.

Morrison sier regjeringen ikke stenger skolene i landet fordi det ville påvirke økonomien i landet kraftig og fordi de vil hindre barn i å smitte folk utenfor skolene, skriver The Guardian.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon