Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
annonse
annonse

Alle serveringssteder og restauranter i Oslo må fra søndag kveld stenge klokken 21. Dette er bestemt i et hastevedtak fra Oslo kommune.

På grunn av dette fremskyndes også skjenkestoppen fra klokken 3 til klokken 20.30 på alle utesteder. Vedtaket gjelder inntil videre.

Utesteder som ikke har skjenkebevilling, er ikke omfattet av vedtaket. Steder som driver take-out-virksomhet eller levering av mat, kan fremdeles ha vanlige åpningstider såfremt det ikke er gjester i lokalene etter klokken 21.

annonse

– Det vil kontinuerlig bli vurdert enda strengere tiltak. Vi må gjøre det vi kan for å unngå smitte, og jeg forventer at serveringsstedene og kundene forholder seg til reglene vi fastsetter, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en pressemelding.

Skjenkekontrollørene har oppdaget flere brudd på innstrammingene som kommunen innførte tidligere i uken, og det er bakgrunnen for at reglene nå innskjerpes. Næringsetaten tror det er store mørketall når det gjelder hvor mange steder som unnlater å følge reglene.

De nye reglene gjelder fra søndag og kommer i tillegg til de allerede eksisterende reglene om at kun serveringssteder som serverer mat og legger til rette for at gjestene holder minst 1 meters avstand, kan holde åpent.

annonse

I Oslo betyr det at alle utesteder som ikke har bordservering og eget kjøkken, må stenge.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon