Bygdepride i Ørsta blir avslyst denne sommeren. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Pride-tilhengere får ikke veive med regnebueflaggene sine på Sunnmøre i år.

I 2018 ble det arrangert såkalt «Bygdepride» i Volda og Ørsta for første gang. Flere topp-politikere møtte opp på paraden, inkludert daværende kulturminister Trine Skei Grande, som har vært en frontfigur for å promotere «Pride» i Norge.

I år skulle Pride-folket innta gatene igjen. Men ifølge avisen Mørenytt er homoparaden nå avlyst på grunn av coronaviruset.

annonse

Prideledelsen er skuffet.

– Det er selvsagt leit, men helse og liv kommer først. Vi i Bygdepride mener at en festival i Ørsta/Volda fra 4. til 9. mai vil være uforsvarlig. Derfor har styret vedtatt å avlyse årets festival, skriver Prideleder, Anbjørn Steinholm Frislid, i en pressemelding.

Mange samfunnsdebattanter synes Pride-arrangement ikke burde være for barn. Foto: NTB scanpix.

Ikke for barn

Den omstride Pride-paraden har fått mye medieoppmerksomhet de siste årene. Flere topp-politikere og kjendiser har deltatt i pride-togene, og gitt utrykk for at festivalen burde være for alle.

annonse

Men det er også mange som har vært skeptiske til det massive Pride-fokuset.

Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk uttalte i et intervju med NRK i 2018 at barenhager ikke burde feire Pride.

– Dette er en politisk markering som ikke hører hjemme i barnehagen. For to- og treåringer er dette en for tidlig introduksjon til voksenverdenen og voksenproblematikk, sa han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon