Byggingen av et nytt feltsykehus på en tomt i Wuhan. Sykehuset ble bygget for å avlaste de eksisterende sykehusene i byen for å kunne håndtere virussmittede pasienter. Foto: Chinatopix via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Folk haster nå tilbake i redsel over å bli strandet i et fremmed land. Men noe gikk helt galt siden de først nå er blitt oppfordret av sine myndigheter om å komme hjem.

Vi på Resett vet hvor vanskelig det var å trenge gjennom «Dette er bare influensa»-holdningen som preget resten av mediene og de ekspertene de lot uttale seg. De sakene vi skrev om coronaviruset i starten fikk ikke bein å gå på i sosiale medier. Kommentaren «Coronaviruset kan skape en global krise – og du er neppe forberedt», fra 9. februar fikk «bare» 454 reaksjoner på sosiale medier, noe som er lite til en Resett-sak å være. Det er sjelden våre best delte saker på en dag har under 3000 reaksjoner.

Men vi fortsatt å skrive om det. Kommentaren «I Norge fokuserer mediene på kjendiser og sport, mens Kina forbyr 58 millioner mennesker å forlate sine hjem» fra 17. februar fikk kun 506 reaksjoner på sosiale medier. Kommentaren «Covid-19 går globalt og kan bli dette tiårets sorte svane» fra 24. februar fikk bare 555 reaksjoner.

annonse

Les også: Nå må statlige ledere med millionlønninger gå foran og foreslå kutt i egne gasjer

I hele februar kunne man lese om de strandede passasjerene på cruiseskipet Diamond Princess. Men norske myndigheter advarte ikke folk mot å dra på ferie utlandet, tvert i mot. Så kom karantenen på hotellet på Tenerife 25. februar. Men ingenting skjedde. Norske myndigheter gjorde ingenting for å spore opp de norske gjestene eller advare andre om å reise.

Med bakgrunn i det som åpenbart var i ferd med å utspille seg globalt, skrev jeg 25. februar kommentaren «Tenk deg om før du reiser på ferie nå – du kan bli virusfast». Den fikk under tre hundre reaksjoner på sosiale medier! Folk fortsatte å reise som før.

Nå, tre uker senere ser vi en total nedsmelting av hele transportindustrien. Land etter land stenger grensene, fly settes og bakken og folk er strandet.

annonse

Mangelen på reaksjoner på sosiale medier på advarsler om coronaviruset i ukene etter at Wuhan gikk i lockdown er påfallende. Folk ville ikke høre. Myndighetene sov i timen.

Det er derfor denne alvorlige krisen har oppstått. Det er derfor folk dro viruset med hjem fra ferie i Italia og Østerrike. Det er derfor folk er strandet i fremmede land nå.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon