FOTO: REUTERS/Stefano Rellandini/File Photo/Scanpix/ NTB
annonse
annonse

Den italienske regjeringen vurderer å ta full kontroll over flyselskapet Alitalia etter å ha gitt opp planer om å finne en kjøper i disse coronatider, rapporterer italienske medier.

Ifølge Reuters var den forrige planen å selge før i mai i år. Regjeringen satte så en frist til 31. mai for å fullføre salget av flyselskapet, og potensielle investorer var bedt om å varsle interesse innen 18. mars.

Nylig sa landets transportminister at det ville være ønskelig å fremskynde salget på grunn av virusutbruddet, og dermed ser det ut til at den opprinnelige ideen er gitt opp, skriver Reuters.

annonse

Les også: SAS stanser mesteparten av virksomheten og permitterer ni av ti ansatte

Fikk innsprøytning

En kilde med kjennskap til saken fortalte Reuters at Alitalia, som har slitt i årevis, gikk tom for kontanter, til tross for en ekstra 400 millioners euro-injeksjon vedtatt av regjeringen i begynnelsen av året.

annonse

Gitt de tøffe markedsforholdene, som har oppstått etter coronavirusutbruddet, er det lite sannsynlig at EU vil motsette seg en statlig intervensjon i flyselskapet, som i dag sysselsetter 11.000 mennesker, ifølge Reuters.

Avisen La Repubblica meldte søndag at regjeringen planla en umiddelbar intervensjon til fordel for lufttransportindustrien i Italia verdt 500 millioner euro etterfulgt av andre tiltak verdt 3 milliarder euro, noe som ville bidra til å nasjonalisere Alitalia.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon