På det sentrale østlandet var det enkelte steder rekordvinter i år. Foto: NTB Scanpix
Både folk i Corona-karantene og tilreisende turister var ute og benyttet de flotte løypene i solskinnet. I morgen er det meldt snø, og det skal ikke lenger kjøres skiløyper for at turister og tilreisende ikke skal oppsøke hytte og turistkommunene i landet mens unntakstilstanden råder. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
annonse
annonse

I dag har regjeringen vedtatt en forskrift som forbyr folk å oppholde seg på hytta. Folk som har søkt tilflukt i grisgrendte strøk skal altså tvinges hjem – med makt om nødvendig.

Regjeringens krisehåndtering har med dette tatt en ekstrem og totalitær vending. Det iverksettes tvangsflytting og tiltak som fungerer som interneringslover. Hvor langt skal myndighetene gå for å tvinge folk inn i «Camp Corona»?

Les også: Regjeringen har vedtatt å bortvise utlendinger uten oppholdstillatelse av hensyn til folkehelsen

annonse

Myndighetene utviser en holdning overfor egne borgere som minner mest om kommunist-Kina. De siste ukene har det florert av videoer fra Kina hvor man kan se mennesker som blir båret ut av sine hjem som følge av styresmaktenes Corona-tiltak. Erna synes å være innstilt på å bruke de samme tiltakene. Folk sitter nå på hytta med frykt for å bli hentet av politiet og sendt inn i smitteområder. 

Det iverksettes tiltak som ikke er egnet til å skape annet frykt og splid i befolkningen. Statsministeren setter grupper i samfunnet opp mot hverandre, og øker konfliktnivået i en krisesituasjon. Istedenfor å samle nasjonen om den «felles dugnad», nører Erna opp under konfliktene.

Det finnes ikke noe lokalt helsevesen å overbelaste 

Begrunnelsen for disse drastiske tiltakene er belastningen på det lokale helsevesen. Dette er fake news. Det finnes ikke noe lokalt helsevesen å overbelaste. De fleste bygder har ikke et sykehus, de har i høyden et legesenter eller en «sjukestugu». Det er vel heller slik at folk på bygda må på sykehus i sentrale strøk, dersom de blir syke. Corona er heller ingen akutt sykdom og helsemyndighetene har selv sagt at de aller færreste får farlige symptomer. Alle har tid til å oppsøke kompetent helsehjelp i sentrale strøk, dersom de blir syke. 

Vi skal «flate ut kurven»

I henhold til planen om å «flate ut kurven» er hensikten at ikke alle skal bli syke samtidig. Stikk i strid med denne planen og alle smittevernsråd, går Erna i bresjen for at vi samler så mange som mulig på samme sted. Friske mennesker tvinges til smittebefengte områder hvor legevakta er sprengt, og hvor smittespredningen er høyest. Skal man virkelig sende friske mennesker, kanskje også «sårbare grupper», tilbake til episenter for smitte? Det som faktisk vil være i tråd med denne planen er å søke dekning på hytta. De som har isolert seg på hytta har tatt samfunnsansvar for å dempe belastningen på sentrale strøk. 

Les også: Regjeringen vil forby folk å være på hytte i en annen kommune

Det synes nå å være innført rangering av landets borgere. Noen få har lov til å oppholde seg i trygge soner, resten skal sendes til Camp Corona. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon