Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
annonse
annonse

Ketil Solvik-Olsen har i en periode oppholdt seg i USA, for å ledsage sin kone på et arbeidsopphold i USA. I en fast spalte i Stavanger Aftenblad formidler han inntrykk fra oppholdet.

I innlegget 13. mars var coronaviruset naturlig nok i sentrum. Allerede i ingressen erklærer Solvik-Olsen:

– Donald Trump er blitt president Anti-Virus. Han skal redde USA.

annonse

Solvik-Olsen beskriver hvordan coronaviruset også i USA får massiv oppmerksomhet, og preger hverdagen i det inntil nylig svært så åpne landet:

– Men nå er det plutselig nye tider. Nå er USA stengt. Lukket og låst. I alle fall for folk som føler behov for å fly inn til USA fra europeiske land. Europeere ingen adgang. Vel, bortsett fra folk fra det eneste landet som har klart å brenne USAs kongressbygning – engelskmennene. De er fortsatt velkomne. Men for alle andre europeere er beskjeden nå tydelig – bli hjemme!

Som Resett ved flere anledninger har vært inne på, fremhever Solvik-Olsen at coronaepidemien også har en politisk slagside. Det er grunn til å tro at denne epidemien vil prege høstens presidentvalg, og valgkampen er allerede i gang:

annonse

– I en live tv-sending fikk president Trump fremstå handlekraftig. Demokratene skal sannelig ikke få noe å ta han på. Nå er han president Anti-Virus! Kina og EU har gjort alt feil. Han skal redde USA fra både viruset og demokratenes forsøk på å misbruke situasjonen politisk, mener han.

Les også: Donald Trump spiller høyt om coronaviruset

Solvik-Olsen oppholder seg for tiden i Las Vegas, han forteller om halvfulle restauranter og mindre folk enn vanlig. Det er åpenbart at økonomien rammes hardt også i USA. Særlig flyselskapene og oljeindustrien står i en krisesituasjon. Nå skimter vi konsekvensene av det de klimabevisste har jobbet for i mange år: Redusert flytrafikk og utfasing av oljenæringen. Mange møter seg selv i døren, mener Solvik-Olsen:

– Mange av de stemmene som i lang tid har ropt på utfasing av oljeindustrien, roper nå på tiltakspakker for å motvirke en reduksjon i aktivitetsnivået til petroleumsindustrien. Man kan mistenke at ikke alle hadde tenkt helt gjennom effektene av å gjøre det politisk korrekte.

Trump har levd godt på god økonomi og lav ledighet, men sprekker dette kan det avgjøre høstens presidentvalg:

– Etter lange runder med bekymring over russisk påvirkning av valgresultatet i USA, er det nå et kinesisk virus som mest trolig vil avgjøre USAs presidentvalg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon