Elin Ørjasæter liker ikke hetsen hyttefolket får. Foto: NTB scanpix
annonse
annonse

Regjeringen vurderer å tvinge gjennom en lov som kan gjøre det mulig å arrestere folk som drar på hytta.

I helgen vedtok regjeringen, med statsmininsteren Erna Solberg i spissen, en ny forskrift som forbyr folk å være på en hytte i en annen kommune enn der de bor.

– Alle nå må følge den sterke anmodningen fra statsministeren om å pakke sakene sine og reise hjem. Hvis de ikke gjør det, vil vi forby dem å oppholde seg på hytta, fortalte helseminister Bent Høie til NRK.

annonse

Høie gikk enda lenger i sitt hytteforbud på NRK Dagsrevyen søndag. Der uttalte han at regjeringen ville innføre en ny lov som vil gjøre det forbudt å være på hytta hvis ikke folk lyttet til myndighetene.

En slik lov vil gjøre det mulig for politiet å arrestere de som oppholder seg ulovlig på hyttene.

Nordmenns sjel

annonse

De siste dagene har hytteforbudet blitt heftig diskutert på sosiale medier, og spesielt på twitter har man hyllet myndighetene for å stramme inn regelvelverket. De som har oppholdt seg på hytta har også blitt grovt hetset.

Nå reagerer mediepersonlighet Elin Ørjasæther på heksejakten mot hyttefolket.

– Litt overrasket over hatet mot hyttefolk her inne. Er det ikke bedre at f.eks familier til helsepersonell drar på hytta, enn at de er hjemme og smitter? Og hvor sjokkerende var det at folk søker til hytta og naturen når de er usikre? Det er jo nordmenns sjel, det, skriver hun på twitter.

Twitter-folket reagerte umiddelbart på Ørjasæthers ytring. Flere argumenterte med at man burde ukritisk følge «pålegg fra myndighetene».

– Hvor vanskelig skal det være å følge et pålegg fra myndightene? Slike uttaleser som du kommer med her, hjelper ikke akkurat situasjonen. Følg påleggene og slutt å fjas. Folk dør, svarte en person.

annonse

Uthuling av rettstaten

Men det er også de som reagerer negativt på myndighetens trusler med å arrestere personer som bryte hytteforbudet.

– Dette er ikke lovhjemlet. Hvis statsministeren ikke bare oppfordrer, men faktisk pålegger folk å forlate hyttene sine, med tvang, handler hun ulovlig, noe jeg finner det påfallende at ikke journalistene allerede har slått opp med krigstyper på førstesidene. Statsministerens eneste lovlige måte å gjøre dette på, er ved å erklære unntakstilstand. Det har hun ikke gjort, og dermed er pålegget rettsstridig. Dette er alvorlig, og en farlig uthuling av rettsstaten vår, skrev en person.

Så langt har cornaviruset smittet nesten 170 000 mennesker . Dette har ført til 6500 dødsfall og 77 000 friskmeldinger.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon