Nordea, Danske Bank og Sparebank1 SMN kutter renta, Foto: Jessica Gow / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Nordea, Danske Bank og Sparebank1 SMN er blant dem som kutter renta på boliglånet, og gjør det enklere å få avdragsfrihet.

Nordea senker rentene på boliglån for samtlige kunder med 0,5 prosentpoeng, mens renta for innskudd senkes med inntil 0,5 prosentpoeng.

– Norges Bank har kunngjort et ekstraordinært rentekutt, og vi er i en ekstraordinær situasjon. Vi har besluttet at vi senker våre renter i lys av dette, sier leder for personmarkedet John Sætre i Nordea Norge.

annonse

De nye rentesatsene for eksisterende lån og innskudd gjelder fra 29. april.

Avdragsfrihet og rentekutt

Danske Bank kutter boliglånsrenta med inntil 0,35 prosentpoeng fra 15. april. Banken har også merket en markant økning i søknader om avdragsfrihet på lån, opplyser landsjef Trond F. Mellingsæter i Danske Bank.

De gir nå seks måneders avdragsfrie lån til dem som trenger det, sier han. Banken kutter også endringsgebyret for slike tjenester.

annonse

SpareBank 1 SMN setter ned renta på boliglån med inntil 0,35 prosentpoeng.

– I tillegg gjør vi det enklere for dem som har boliglån, å søke om avdragsfrihet, sier konserndirektør Nelly Maske i SpareBank 1 SMN.

Styringsrenta ned

Renteendringen trer i kraft 23. mars for nye kunder og 30. april for eksisterende kunder.

DNB besluttet fredag å senke boliglånsrenta med inntil 0,35 prosent og å gjøre det lettere for kunder å få avdragsfrie lån.

Bankenes rentekutt kommer etter at Norges Bank fredag kuttet styringsrenta med 0,5 prosentpoeng.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon