Generalsekretær Jan Egeland i Flyktninghjelpen krever handlinger fra nasjonale myndigheter for at flyktningliv ikke skal gå tapt i den pågående viruspandemien. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

Jan Egeland i Flyktninghjelpen frykter at mange flyktninger vil dø av koronaviruset. Generalsekretæren krever handlinger fra nasjonale myndigheter.

– Mens verdens statsledere jobber med å unngå et skrekkscenario innenfor egne landegrenser må de ikke snu ryggen til de som bor utenfor grensene. Vi må stå i internasjonal solidaritet med folk på flukt gjennom denne veldig usikre perioden, sier Egeland i en pressemelding.

Flyktninghjelpen fremhever at det vil få dramatiske konsekvenser for menneskeliv hvis koronaviruset rammer overbefolkede flyktningleirer som har dårlige hygiene- og sanitærfasiliteter.

annonse

– Når viruset slår til mot overbefolkede bosetninger i land som Iran, Bangladesh, Afghanistan og Hellas, vil konsekvensene være brutale. Vi må handle nå, krever generalsekretæren og fortsetter:

– Det vil også føre til massedød når viruset når deler av Syria, Jemen og Venezuela hvor sykehus har blitt bombet og helsesystemet har kollapset.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon