Byråd Lan Marie Berg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Arbeidstilsynet er ferdig med sitt tilsyn av Energigjenvinningsetaten i Oslo. De frafaller alle pålegg knyttet til brudd på arbeidsmiljøloven.

De ber likevel Energigjenvinningsetaten og ansvarlig byråd Lan Marie Berg rydde opp i garderobene til etaten, skriver Dagsavisen.

– Etaten er også godt i gang med å utbedre garderobefasilitetene ved avfallsgjenvinningsanlegget på Haraldrud, slik Arbeidstilsynet har bedt om, sier Arild Hermstad (MDG) til NTB.

annonse

Han vikarierer som miljøbyråd mens Berg er i foreldrepermisjon.

I oktober i fjor avdekket selskapet PwC at arbeidsmiljøloven var brutt 807 ganger i Energigjenvinningsetaten siden 2017. Det førte til at Arbeidstilsynet satte i gang tilsyn av etaten og Berg.

De er altså fornøyd med Bergs opprydding i etaten og legger derfor saken bort.

– Arbeidstilsynet har droppet alle de varslede påleggene knyttet til arbeidstidsbrudd. Det fortjener alle de som har jobbet med å rydde opp i Renovasjons- og gjenvinningsetaten stor honnør for, sier Hermstad.

annonse

Renovasjons- og gjenvinningsetaten er et resultat av at Energigjenvinningsetaten og Renovasjonsetaten ble slått sammen ved nyttår.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon