Olivia Marton i Chicago er en av millioner av skoleelever som har hjemmeskole fordi den ordinære skolen er stengt på grunn av koronapandemien. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Koronapandemien fører til at 849,4 millioner elever og studenter for tiden blir hindret fra å delta i utdanningsløp, ifølge Unesco.

Barnehager, skoler og universiteter i 113 land, deriblant Norge, er stengt for å begrense spredningen av koronaviruset i verden. Flere hundre millioner barn, ungdom og voksne får dermed utdanningen avbrutt.

102 av landene har stengt alle utdanningsinstitusjoner.

annonse

India er blant de 11 resterende landene som bare delvis har stengt skoler i enkelte regioner. Om alle utdanningsinstitusjonene i India hadde stengt, ville mange millioner flere blitt rammet.

I Kina har skoler gradvis begynt å åpne igjen etter at antallet smittetilfeller har sunket den siste tiden, men de fleste er fortsatt stengt. Bare i Kina er 233 millioner barn og 45 millioner universitetsstudenter fortsatt rammet.

Unesco er FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon