Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Erna Solberg deltok ikke da det sist uke ble vedtatt at Krekar skulle utleveres, fordi hun kunne være inhabil. Det påvirker hele regjeringen, mener Krekar.

Krekars advokat Brynjar Meling har sendt en stevning til tingretten der han skriver at statsminister Erna Solbergs inhabilitet smitter over på resten av statsrådene, skriver Rett24.

Han viser til forvaltningslovens prinsipp om at en overordnet tjenestemanns inhabilitet smitter over på den underordnede.

annonse

Justisdepartementet vurderer derimot regjeringen som et kollegialt organ, slik at regelen om overordnet tjenestemann ikke får anvendelse.

Onsdag i forrige uke kom vedtaket fra Justis- og beredskapsdepartementet om at Najumuddin Faraj Ahmad, kjent som mulla Krekar, kan utleveres til Italia. Der ble han i fjor sommer dømt til 12 års fengsel for å ha planlagt terror.

Solberg deltar ikke i saker om Krekar fordi «hun kan være inhabil eller nær grensen for inhabilitet», opplyste statssekretær Rune Alstadsæter ved Statsministerens kontor til NTB i forrige uke.

annonse

Bakgrunnen er at Krekar i 2012 ble straffedømt for blant annet alvorlige drapstrusler rettet mot Solberg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon