Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

Arrangement- og eventbransjen spår tap på over 1,2 milliarder på grunn av COVID-19. Ringvirkningene er enda større, og hundrevis av arrangementer er avlyst.

Sponsor- og Eventforeningens medlemmer består av sponsorer, sponsorobjekter og eventbyråer.

Eventbyråene spesielt har allerede måttet permittere flesteparten av sine ansatte og kansellere eller flytte alle arrangementer.

annonse
Kristian Kirkvaag, kreativ leder i Gyro AS og Styremedlem i Sponsor- og Eventforeningen. FOTO: Sponsor- og Eventforeningen

Mange risikerer å måtte legge ned om det ikke kommer krisepakker ganske raskt. Samme spås for sponsorobjekter som festivaler, organisasjoner og helårsarrangører, skriver Sponsor- og Eventforeningen i en pressemelding.

− Vi spurte 100 av våre medlemmer og har fått 35 svar. Blant disse 35 er det avlyst 614 arrangementer, det er 380 utsettelser og et estimert tap på rett under 200 millioner.

– Om man tenker at disse er representative for de resterende 65, så er det snakk om et tap på nærmere 600 millioner hittil – bare blant våre medlemmer, forteller daglig leder i Sponsor- og Eventforeningen, Janette Haukland.

Bråstans gir store ringvirkninger

annonse

At arrangement- og eventbransjen sliter har ringvirkninger. Dette påvirker bransjer som artister, catering, lyd, lys, teknikk, scene, foredragsholdere, lokalutleie med flere.

Eventbyråene har ikke bare selv mange ansatte, men holder også liv i mange andre bransjer, heter det i pressemeldingen.

− Vår industri har i de siste tre tiår vært preget av en enorm evne til omstilling, endring grunnet ytre påvirkning – og optimisme. Fra den 9. til 14. mars i år gikk hele vår industri med flere tusen ansatte, et nettverk av samarbeidspartnere, leverandører, hoteller, catering og et udefinert antall frilansere fra en relativt forutsigbar hverdag til bråstans.

– Ringvirkningene i skrivende stund er meget omfattende og vi står alle i et ras av permitteringer, avlysninger og utsettelser, legger Kristian Kirkvaag til. Kirkvaag er kreativ leder i Gyro AS og Styremedlem i Sponsor- og Eventforeningen.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon