Foto: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration
annonse
annonse

Forfatter John Færseth mener man bør vurdere å stenge Facebook- og Youtube-kontoer som sprer konspirasjonsteorier om coronaviruset.

Nå som viruset sprer seg så mener Færseth at det dukker opp konspiratoriske forklaringer. Noen skriver at viruset er unnskyldning for en finanskrise som kommer av globalisering og grådighet. Mens andre hevder at trusselen skapt av legemiddelindustrien, eller at myndighetene vil ha mer kontroll og bruker viruset som unnskyldning.

Les også: Ting har gått skremmende fort

annonse

– Det er ikke rart at en del biter på kroken og sprer disse påstandene videre, skriver han på NRK Ytring og legger til følgende.

– Jeg snakker selvsagt ikke om et forbud eller om straff for å spre denne typen konspirasjonsteorier. Men Facebook, Twitter, YouTube og andre plattformer bør vise ansvar og stenge ned disse kontoene, eller i hvert fall fjerne innlegg. For hverken samfunnet eller private aktører har noen plikt til å gi en talerstol til farlige ytringer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon