Soldater på øvelse. Illustrasjonsfoto: Heimevernet / NTB scanpix
annonse
annonse

17. og 18. mars 2004 kjempet «Sven» og hans to norske geværkompanier som løver for å beskytte serbiske liv i den serbiske enklaven Čaglavica rett sør for Priština. Sven skjøt og drepte minst to albanske ekstremister og drepte sannsynligvis mange flere med sin SISU, et pansret personellkjøretøy

Som en tidligere NATO-offiser i Kosovo i 2000 er det overhode ikke hyggelig å bli konfrontert med mine naive holdninger og uttalelser, og dette er grunnen til at jeg vil bruke resten av livet til å gi min offentlige unnskyldning.

Les også: Vekterselskap i Oslo leverer medisiner og mat til de som trenger det: – Det er alltid noen som trenger hjelp

annonse

Men da jeg mislyktes og vi mislyktes i 1999-2000 og 2004, gir det meg stor trøst å vite at det var norske helter under denne etniske rensingen av serbere de dramatiske dagene i 2004. Selvfølgelig er ikke Sven hans egentlige navn, og hvis albanere i Norge visste navnet hans, ville det være en fare for seg selv og sin familie.

Hør Sven fortelle den dramatiske historien med sine egne ord:

annonse

På mange nivåer sviktet KFOR og det internasjonale samfunnet i disse dagene. De hadde ikke tilstrekkelig etterretning, og mange nasjoner, KFOR, NATOs fredsbevarende styrke i Kosovo, var feige i møtet ned den albanske mobbvolden. For mer analyse, er rapporten skrevet av Ob. Lt. Egil Daltveit, dagens forsvarsattache på den norske ambassaden i Beograd, meget nyttig: The Riots of March 2004 in Kosovo: a Failure of the International Community. For å lese denne rapporten må man registrere eposten sin, men her er en direkte nedlastingslenke .

For de som er interessert i den serbiske regjeringens vurdering av kriminalitet og terrorisme i Kosovo, er hviteboka albansk terrorisme og organisert kriminalitet i Kosovo-Metohija nyttig.

Se også videoen nedenfor, med et intervju med den norske bataljonssjefen, oberst Aril Brandvik på Dagsrevyen, og noen av soldatene som kjempet i Čaglavica.

Les gjerne også artikkelen Norwegian heroes in Čaglavica hvor Sven forteller om hvordan han satte linja med norske soldater, hvordan han rettet sin Glock 9 mm pistol mot sjåføren av en lastebil fra 7-10 meter, drepte ham, og slik at lastebilen gikk i grøfta 1-2 meter fra de norske soldatene. Broren til sjåføren kom opp fra under lastebilen for å angripe den norske linja, og Sven satte to kuler i brystet hans. Flere bilder er tilgjengelige i denne artikkelen.

Titusenvis av albansk mobb angrep de to norske geværkompaniene og de norske linjene disse to dagene. De norske soldatene fikk sine velfortjente medaljer.

For Sven ble opplevelsene i Kosovo et paradigmeskifte. Oppholdene hans i Kosovo gjorde at han fikk nye perspektiver på hvordan Kosovo, et område anerkjent av Norge, USA og mye av Vest-Europa som et selvstendig land. Kosovo er ikke bare et område som har problemer med organisert kriminalitet; samfunnet i Kosovo er bygget på organisert kriminalitet.

Les også: Forsvarssjefen i karantene etter utenlandsreise

annonse

Han er soldat i sin sjel, og hvis krig skulle komme til Norge, er jeg ikke i tvil om hvem jeg vil ha ved min side. Som mange av Resetts lesere, er han også meget skeptisk til en innvandring fra islamske kulturer uten tilstrekkelig kontroll. Hans motstand mot multikulturalisme, når han bor i Groruddalen, er også et viktig argument for å ikke avsløre Svens identitet.

Sven og soldatene er ekte patrioter, ekte helter. Takk skal dere ha.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon