Gaute Drevdal, tidligere sjefsredaktør i Natt & Dag, risikerer 14 år i fengsel for en rekke voldtekter. Skjermdump
annonse
Dette er en nyhetsoversikt fra Resett, med de viktigste hendelser innenriks. Dette er foreløpig en beta-versjon av et nytt konsept.

annonse

15.11: NTB skriver: Aktoratet ber om fengsel i 14 år for kulturprofilen som er tiltalt for en rekke voldtekter av yngre kvinner mens de var beruset eller sov.

Den 50-årige mannen, som har hatt ledende stillinger i en festival og i mediebransjen, er tiltalt for ni voldtekter, men nekter straffskyld på alle punkter.

Resett kjenner til at det er Gaute Drevdal (49), den tidligere sjefredaktøren til den venstreradikale nettsiden NATT&DAG, som er den anmeldte «kulturtoppen».

annonse

16.16: NTB skriver: Politiet frykter at stengte skoler kan føre til en økning i familievold, og at det kan være vanskeligere å plukke opp barn som har det vanskelig hjemme.

– I den tiden vi er i nå, er det mange barnefamilier som er mer sammen og mer isolert, sier Heidi Myhre Teigen, leder for avsnitt for seksuelle overgrep og vold i Innlandet politidistrikt.


09.01: NTB skriver: Sel kirke ved Otta ble natt til torsdag forsøkt påtent. En vindusrute ble knust og politiet har gjort funn på stedet som tyder på ildspåsettelse.

annonse

Politiet fikk melding om saken klokken 2.02 natt til torsdag. Kirken ligger fem kilometer nord for Otta sentrum. Politiet ønsker tips om noen har gjort observasjoner i området i løpet av natten.


03.51: NTB skriver: En mann i 50-årene ble natt til torsdag utsatt for et væpnet ran i Møllergata Oslo sentrum. To menn på 19 år ble pågrepet kort tid etter hendelsen.

Mannen fikk frastjålet mobiltelefonen og måtte gå hjem for å ringe til politiet fra fasttelefon.

– Vi fikk melding om ranet klokken 3.07, og fire minutter senere hadde en patrulje kontroll på to mistenkte i Nedre Slottsgate, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i politiet i Oslo til NTB.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon