President Donald Trump under en pressekonferanse torsdag. Foto: AP / Evan Vucci / NTB scanpix
annonse
annonse

Donald Trump og hans egen regjerings fremste ekspert på smittsomme sykdommer debatterte for åpent kamera om malariamedisin kan brukes til å behandle koronasyke.

Torsdag slo president Donald Trump fast at hydroxyklorokin, en velkjent malariamedisin, var godkjent i behandlingen av pasienter som er smittet av koronaviruset.

– Vi skal gjøre medisinen tilgjengelig nærmest umiddelbart, sa Trump og skrøt av det amerikanske medisin- og mattilsynet (FDA).

annonse

FDA rykket senere ut og sa at medisinen bare er godkjent til bruk mot malaria, men at den skal testes på koronapasienter.

Under den daglige pressekonferansen i Det hvite hus fredag ble både Trump og regjeringens ekspert Anthony Fauci spurt om medisinen, og om den kunne brukes i forbindelse med pandemien.

– Nei. Svaret er nei, sa Fauci.

– Opplysningene du viser til er anekdotiske. Dette er ikke gjort i et kontrollert, klinisk forsøk, så du kan ikke egentlig si noe definitivt om det, konstaterte legen, som forklarte videre at FDA så på muligheten for å prøve ut legemiddelet systematisk.

President Trump sa på sin side at han var uenig i at det ikke finnes noen god medisin mot koronaviruset.

– Kanskje, kanskje ikke, sa han.

– Kanskje det er det, kanskje det ikke er det. Vi får se, sa Trump, som ga uttrykk for å være optimistisk.

– Du vet, jeg ser imponerende ting. Vi vil få vite dette snart. Og det er veldig effektivt. Det er sterkt, det er en kraftig medisin. Så, vi får se, fortsatte han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon