Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Avinor har fått et fall i omsetningen på 68 prosent, så langt i mars måned, nå vurderes det å start permittering av deler av de 3000 ansatte.

Det statlige konsernet har tapt over en milliard kroner så langt på koronakrisen.

– Den kommersielle omsetningen har stupt ned i kjelleren, men i tillegg har regjeringen bestemt at vi ikke skal få avgifter fra flypassasjerer eller flyselskapene.

annonse

– Så vi har dermed ingen inntekt der heller. Vi snakker om milliardbeløp og sannsynligvis flere milliarder vi ikke kommer til å få i det hele tatt, sier Avinor-sjef Dag Falk-Petersen til Dagens Næringsliv.

Mange ansatte vurderes permittert

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen innenlands og Norge sammen med utlandet.

annonse

Rundt 3 000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem, og blant disse kan mange nå bli permittert.

Les også: Avinor har tapt en milliard i inntekter

Trafikk ned med 43 prosent

Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene. Passasjertrafikken er nå ned med 43 prosent på flyplassene som driftes av Avinor.

– Vi har allerede passert en milliard i inntektsbortfall, sier Falk-Petersen til Dagens Næringsliv.

Han sier de vil gi innspill til sin eier, den norske stat, for å få noe av inntektsbortfallet fra avgifter kompensert. Uansett blir det ikke mulighet for overskudd i år.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

I fjor fikk Avinor et resultat før skatt på 852 millioner kroner. Det er 17 år siden selskapet sist gikk med underskudd.

annonse

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon