Illustrasjonsbilde politiet. Foto: NTB scanpix
annonse
annonse

Det er kommet kraftige reaksjoner på sosiale medier etter rapporter om flere voldsepisoder i hovedstaden de siste dagene.

Resett har de siste dagene skrevet om økningen av stygge voldsovergrep i Oslo. For et par dager siden rapporterte politiet om masseslagsmål med kniver på Tøyen. I natt kunne politiet rapportere om et alvorlig knivangrep på Torshov.

To personer ble sendt på sykehus etter å ha blitt angrepet med kniv og macheter. Dette skjer i en tid hvor myndighetene har prioritert å innføre hytteforbud, som igjen kan føre til fengselsstraff.

annonse

Også Dagbladet har skrevet om voldsepisodene. De har snakket med et vekterselskap i hovedstaden som melder om en by «ute av kontroll». En av deres ansatte ble livredd da han ble angrepet inne i en butikk. Flere personer angrep vekteren med kniv og han ble til slutt skallet ned.

Den unge gutten som forsøkte å gjemme seg bak disken på Deli de Luca på Grønland var livredd. Bak seg hadde han fire personer som jaktet på ham. Den ene løftet en stor kniv og hogg til mot halsen til gutten. En gang, to ganger, før knivmannen satte en springskalle på gutten. Dette skrev Dagbladet.

Les også: Oslo-volden fortsetter – vekter forteller om en by «ute av kontroll»

annonse

– Eskalert over flere år

På Dagbladets Facebook-side raser kommentarene inn. Flere skylder på regjeringen for å ikke gjøre jobbhverdagen tryggere for vektere og politifolk. Andre vil kaste ut folk som begår kriminalitet.

– Send faenskapen ut av landet, raser en person.

– Våpen til alle politifolk. Og tillat dem og skyte for og drepe slike folk om dem ikke gjør som dem får beskjed om. Det er det eneste som vil funke mot slike krek, skriver en annen i Dagbladets kommentarfelt.

Flere vil at Forsvaret skal begynne å patruljere Oslo, men noen advarer mot en politistat, og ber folk begynne å ansvarliggjøre politikerne som har latt volden eskalere uten å gripe inn.

– Ikke rop på bevæpnet politi og militære støvler i gatene. Spør heller hvorfor politiske myndigheter har tillatt dette å eskalere over flere år. Det er en demokratisk oppgave å stille politikere til ansvar. Ikke innføre en politistat, altså det motsatte av demokrati, skrives det.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon