- Resett - https://resett.no -

Norge tester malariamedisin mot covid-19

Malariamedisinene hydroxyklorokin og Remdesivir skal testes på koronapasienter ved norske sykehus.

Blant sykehusene som skal gå i gang med testingen, er Oslo universitetssykehus, melder TV 2 [1]. Haukeland universitetssjukehus har tidligere bekreftet at de er i gang med testingen av Remdesivir.

Testingen av malariamedisiner med covid-19 skjer i samarbeid med Verdens helseorganisasjon (WHO). Pasientene som blir behandlet med medisinene, må samtykke.

annonse

– Remdesivir er det legemiddelet som virker mest lovende mot korona så langt, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen ved Statens legemiddelverk til kanalen.

– Reduserer komplikasjoner

Anestesioverlege Nina Skei ved Sykehuset Levanger sier til NRK at studier viser at medisinen reduserer antall dager man er syk.

– Den gjør deg ikke helt frisk av covid-19, men den reduserer komplikasjoner av sykdommen samt tiden du er syk, sier hun til kanalen. [2]

annonse
[3]

Til tross for at norske myndigheter skal teste malariamedisin på koronapasienter, anbefales det ikke å ta i bruk gamle malariatabletter man har liggende i medisinskapet hjemme.

Godkjent i USA

Torsdag godkjente USAs president Donald Trump malariamedisin i behandlingen av koronaviruset.

– Vi skal gjøre medisinen tilgjengelig nærmest umiddelbart, sa Trump og skrøt av det amerikanske mattilsynet (FDA).

– De har gått gjennom godkjennelsesprosessen, og den er blitt godkjent. Dette skjer umiddelbart, istedenfor om mange, mange måneder. Vi kommer til å kunne gjøre medisinen tilgjengelig via resept, sa han videre.

I Norge blir testingen gjort på pasienter som er innlagt på sykehus med covid-19.

Tegn abonnement [3] eller støtt oss på andre måter [4] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474