Politi i Oslo. Foto NTB scanpix
annonse

Coronaviruset herjer Norge og flere holder seg innendørs, men i Oslo fortsetter kniv-volden i gatene og inne i butikker. En vekter forteller om en by «ute av kontroll».

Volden i Oslo fortsetter. Nylig fant det sted masseslagsmål på Tøyen der personer bar kniv. Nå har det skjedd igjen.

Minst to personer skal være alvorlig skadd etter et knivslagsmål på Torshov i Oslo natt til fredag.

annonse

Det ble brukt kniv og machete i slagsmålet, opplyser politiet. De mener kniv-volden har en sammenheng med en pågående konflikt mellom unge i Oslo. De tre som er pågrepet, er alle i 20-årene. Politiet utelukker ikke flere pågripelser i saken.

Les også: Så mange knivstikkinger i Oslo at det knapt er noen nyhet lenger

Også Dagbladet har fokusert på Oslo-volden. De har skrevet en artikkel om et knivangrep på en vekter, som forteller om en by «ute av kontroll».

annonse

«Den unge gutten som forsøkte å gjemme seg bak disken på Deli de Luca på Grønland var livredd. I hæla hadde han fire personer som jaktet på ham. Den ene løftet en stor kniv og hogg til mot halsen til gutten. En gang, to ganger, før knivmannen satte en springskalle på gutten», melder Dagbladet.

– Vi kan fort bli utsatt for vold, slik en av vekterne våre ble i helga. Vi må også tenke på vår egen sikkerhet og holde avstand slik at vi ikke blir smittet. De eneste tilfellene hvor vi har nedleggelser er i liv eller død-situasjoner, uttalte en talsperson for Proff Security i Oslo til avisen.

Grønland

Mens voldshendelsene i hovedstaden fortsetter, samles det fortsatt store mengder mennesker på enkelte steder i byen.

TV 2 skrev torsdag om personer som oppsøker bydelen Grønland for å handle frukt. TV 2 rapporterer at kundene tar på frukten, og legger den tilbake i hyllene, noe som har ført til bekymring, da det kan bidra til smitte.

– Jeg er redd for at hvis smitten skjer her, så kan den spre seg veldig fort, for i området her er det mange mennesker som bor veldig tett, fortalte en lokal politiker til TV 2.

Foreløpig har ikke regjeringen innført fengselsstraff for de som samles i store folkemengder i hovedstaden, som de har gjort med folk som drar på hytta.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse