NRKs lesere reagerer sterkt etter oppfordring om sensur. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

NRK får hard medfart etter å ha publisert en kommentar der det oppfordres til å stenge Facebook og Youtube-innhold som sprer såkalte «konspirasjonsteorier» om coronaviruset.

NRK har sluppet gjennom et meningsinnlegg fra den selverklærte «konspirasjonsteorist-eksperten» John Færseth. I kronikken ber Færseth store plattformer om å «låse døra for konspirasjonsteoretikerne».

– Flere facebookgrupper koker nå av forslag om strengere karantene, portforbud, rasjonering av mat, forsøk på å hevde at det hele er overdrevet, alternativbehandling for å styrke immunforsvaret eller bekjempe infeksjon og – altså – konspirasjonsteorier.

annonse

– Det er på tide å vurdere å stenge Facebook- og Youtube-kontoer som sprer konspirasjonsteorier om koronaviruset, skriver han.

Færseth hyller Facebook og Youtube for å ha kastet ut personer tidligere, som har kommet med meninger han omtaler som «konspirasjonsteorier».

Skjermbilde NRK.no

Refser NRK

Facebook og Youtube har blitt sterkt kritisert for å ha kastet ut personer. Flere kanaler på Youtube, som har hatt millioner av følgere, har blitt bannlyst. Færseth mener de som kommer med alternative synspunkt er «farlige».

annonse

– Hverken samfunnet eller private aktører har noen plikt til å gi en talerstol til farlige ytringer, skriver han.

Tidligere var det mulig å kommentere under NRKs kronikker. Nå har imidlertid statskanalen stengt kommentarfeltet. Men på Facebook raser folk mot Færseths oppfordring til sensur.

– Lever vi i en Sovjetstat, spør en person.

– Merkelig hvordan alle som ikke følger det politisk korrekte skal forfølges? I Norge er det de politisk korrekte som burde vært straffet. Hvorfor får de bryte Grunnlovens paragraf 1 daglig?

annonse

– Kommunisters våte drøm. Stenge for ytringsfriheten. Hvem i alle verden bryr seg om konspirasjonsteoriene som florerer der ute? Er jo godt mulig noen av dem er realistiske, isåfall mer realistiske enn faktisk.no er til tider, skriver en annen.

Andre hudfletter skattefinansierte NRK som gir spalteplass til sensur-oppfordringen.

– Hvis forhindring av feilinformasjon skulle vært formålet for nedstengning så bør vi begynne med NRK.

– Hvem står bak og betaler for dette forslaget? Skremmende tanke, men forfatteren mener selvsagt at han sitter på sannheten, skrives det i NRKs kommentarfelt.

– Gå å heng deg selv

John Færseth har de siste årene kommet med mange omstridte uttalelser.

annonse

I et videointervju i 2016 ba han en person «gå å henge seg selv».

Han har også sammenlignet islamkritikere med den voldelige venstreradikale organisasjonen Blitz.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon