Nordmenn flest tenker mindre på seg selv, og mer på familien, når det gjelder mulig koronasmitte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Nordmenn flest er først og fremst bekymret for at familiemedlemmer kan bli smittet av koronaviruset, og i mindre grad engstelige for at de selv kan bli rammet.

Sju av ti nordmenn (68 prosent) svarer at de er bekymret for at familiemedlemmer kan bli smittet. 17 prosent er ikke bekymret, mens like mange svarer verken eller.

Det viser Norsk koronamonitor fra Opinion, som har stilt spørsmål til 3.000 nordmenn i løpet av den siste uken.

annonse
Måler daglig

– Dette er høye tall og viser at svært mange i Norge bekymrer seg for å bli smittet av korona, men det som åpenbart bekymrer flest er at noen i familien blir smittet av koronaviruset, sier Ola Gaute Aas Askheim i Opinion AS.

39 prosent av de spurte er bekymret for å bli smittet selv, mens 33 prosent ikke er bekymret.

Eldre mest bekymret

De over 60 år er mer bekymret for selv å bli smittet sammenlignet med de yngre. Halvparten i denne gruppen svarer bekreftende på at de er bekymret. Samtidig er de også mer bekymret for at noen i familien blir smittet.

Norsk koronamonitor skal daglig måle nordmenns holdninger, atferdsendringer og erfaringer, samt effekten av utbruddet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon