Illustrasjonsfoto: Pixabay
annonse
annonse

Det amerikanske regionale flyselskapet Compass Airlines velger å legge ned virksomheten. Selskapet er det andre i USA denne uka, som legger ned.

Compass Airlines har fløyet på oppdrag for Delta Air Lines og American Airlines, men har de siste ukene hatt færre og færre passasjerer som følger av koronaviruset, melder Hangar.no.

Compass Airlines var allerede i økonomisk krise før virusutbruddet satte inn for fullt i USA, og avtalen med Delta Air Lines var i ferd med å skulle termineres i løpet av året.

annonse

Nå melder selskapet at alle flyvninger stanses fra 7. april i år, og at selskapet fra det tidspunktet er historie, skriver Hangar.no.

Compass Airlines ble stiftet i 2006 og har 32 fly.

Les også: Det første flyselskapet som bukker under av koronaviruset

annonse

Venter flere nedleggelser

Trans States Airlines varslet tidligere i uka at en nedleggelse av selskapet er forestående. Dermed har to regionale selskap på en og samme uken meldt oppbud i USA.

TSA har 240 daglige flygninger til 70 destinasjoner og selskapet, som er stiftet i 1982, hadde en rekord i antall passasjerer i 2015, med 3.6 millioner.

Ifølge Hangar.no blir dette trolig på langt nær de eneste selskapene som gir opp, da flere analytikere i USA melder at det kommer nyheter om flere konkurser og nedleggelser i flybransjen fremover.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon