Dagens unge kan engasjere seg i kampen mot innbilte fiender. Men kan de bekjempe en reell fiende, som coronaviruset? Skjermdump video
annonse
annonse

– Vi er alle bekymret over de eldre nå. Men jeg er også bekymret for de unge.

Dette skriver Brendan O’Neill i The Spectator. O’Neill er en tidligere marxist som nå er redaktør av nettavisen Spiked Online.

O’Neill frykter at den unge generasjonen mangler moralsk kraft og sosialt felleskap, på grunn av den utbredte sårbarhetskulturen og den medfølgende sosiale splittelsen.

annonse

– For å kunne beskytte de eldre gjennom denne mørke tiden (…) trenger vi sterke sosiale nettverk. Vi trenger ekte solidaritet (…) Dette er et av de mest alvorlige problemene våre i det 21. århundret: Mangelen på unge mennesker med en sterk natur.

– I dag er det kulere å være et offer enn et moralsk selvstendig menneske. Vi oppmuntres til å promotere våre sår, i stedet for å feire det vi av fri vilje har oppnådd.

Les også: Identitetspolitikken: Et angrep på den vestlige frihetstanke

annonse

Sårbar natur er idealet

Brendan O’Neill. Skjermdump BBC

«Sårbar natur» er dagens ideal, særlig blant du unge, mener O’Neill. Vi har lært en hel generasjon å flykte fra vanskelige spørsmål og tøffe diskusjoner. Universitetene er fulle av «safe spaces» hvor ungdommene kan slippe unna kritisk tenkning og avvikende meninger.

– Også foreldrerollen er endret. Barn er mindre ute, og havner i færre konflikter. Antallet unge mennesker med en helgejobb stuper. Dagens unge drikker mindre, røyker mindre og har mindre sex enn tidligere generasjoner. Det er et vitnesbyrd om en manglende vilje til å innta voksenrollen.

De unge lever som om de fortsatt går i barnehagen, og vil ha det trygt så lenge som mulig, mener O’Neill. Resultatet er en generasjon uten utholdenhet og motstandskraft. Både identitetspolitikken og avskyen for de eldre i samfunnet bidrar til å svekke sosialt samhold og fellesskap. Blandet med sårbarhetskulturen, har vi fått en generasjon som har meldt seg ut av samfunnet.

– Identitetspolitikken, med sitt fanatiske fokus på kjønnsidentitet, seksualitet og rase har løftet navlebeskuing til en kunstform. I tillegg har vi en ondsinnet generasjonskonflikt, preget av forakt for eldre mennesker, som ødelegger muligheten for samhold mellom unge og eldre.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon