FOTO: REUTERS/Brendan McDermid// Scanpix/ NTB
annonse
annonse

Analytikere i den amerikanske gigantbanken Goldman Sachs frykter at det neste kvartalet vil bli det verste for USAs økonomi noensinne.

Goldman Sachs tror utsiktene for landets økonomi er svært dystre på grunn av coronavirusets herjinger, skriver Wall Street Journal.

I en fersk prognose spår banken at USAs bruttonasjonalprodukt vil falle med 24 prosent i andre kvartal.

annonse

Det er fem ganger verre enn estimatene fra forrige prognose, skriver Wall Street Journal. Da spådde banken et fall på fem prosent, og dersom analysen skulle vise seg å holde stikk vil situasjonen bli langt verre enn finanskrisen i 2008.

Wall Street Journal  skriver at det hittil største fallet var under første kvartal kom under resesjonen i 1958. Da falt økonomien med ti prosent.

Resesjonen i 1958 er også kalt «Eisenhower-resesjonen» etter den amerikanske presidenten Dwight Eisenhower. Den varte i åtte måneder og førte til at en rekke bedrifter måtte legge ned. Flere enn to millioner mennesker mistet jobbene sine, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Pandemien tvinger fram økonomisk kursendring i Tyskland

Banker og land tyr til «nød-håndtering»

Europas økonomi er sterkt påvirket av utbruddet av coronaviruset – men nå sier ECB-medlem Isabel Schnabel at den europeiske sentralbanken fortsatt har alle verktøyene i verktøykassen for å håndtere krisen, melder Reuters.

I et intervju med Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung sa Schnabel at ECB har «et stort sett med verktøy, hvorav ingen har blitt fullt ut brukt», skriver Reuters.

– Påstanden om at sentralbankene har gått tom for verktøy, er ikke i tråd med fakta, sier hun.

Denne helgen har det også vært rapporter om en rekke tiltak rundt om i verden som er klare til eller er i en planleggingsfase. Her er et utvalg av disse:

annonse

• Den australske regjeringen lanserer en ny nødpakke og vil stimulere økonomien med 66,4 milliarder dollar, ifølge Reuters og AFP.

• Goldman Sachs har pumpet mer enn $ 1 milliard inn i sine egne midler for å håndtere  løpet i en av Wall Streets mest flyktige uker, skriver Bloomberg og Reuters.

• Tunisia tyr til en pakke på $ 850 millioner for å håndtere de økonomiske og sosiale effektene av coronavirusutbruddet, sa statsminister Elyes Fakhfakh på lørdag.

• I Tyskland er det planlagt en stimulanspakke på 822 milliarder Euro.

• Den amerikanske stimulanspakken i koronakrisen som nå debatteres i Senatet overstiger $ 2000 milliarder, sa Det hvite hus-rådgiver Larry Kudlow, ifølge CNBC.

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon