Forfatter og journalist Jon Hustad . Foto: Paul S. Amundsen / NTB scanpix
Forfatter og journalist Jon Hustad. Foto: Paul S. Amundsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Forfatter og journalist Jon Hustad mener vi er i ferd med å ødelegge verdensøkonomien fullstendig. Han frykter revolusjon i Sør-Europa.

– Hva gjør vi alt dette for? For å beskytte eldre og personer med kroniske sykdommer. Såkalte underliggende sykdommer. Vi stenger arbeidslivet for å sikre dem som ikke er i arbeidslivet. Hvis målet er å beskytte syke og gamle, så må de beskyttes mens resten av samfunnet går rundt, sier Hustad til Nettavisen.

NHO varslet nylig at arbeidsledigheten ikke har vært høyere siden den store depresjonen på 1930-tallet. The Economist viser til voldsom nedgang i den kinesiske økonomien. Medisinen kan bli verre enn sykdommen. Hustad mener tiltakene vil drepe flere mennesker enn selve sykdommen.

annonse

Vi kan ikke se sykehusene og folkehelsen som uavhengig av samfunnsøkonomien, skriver Hustad. Han frykter fullstendig kollaps i Sør-Europa, og hjelpen vil neppe komme fra de rike landene i nord. Han mener at man risikerer at det blir revolusjonære tilstander i sør, når folk mister inntekter, arbeidsplasser og sparepenger.

Les også: Covid-19 går globalt og kan bli dette tiårets sorte svane

Millioner vil dø

annonse

Investeringsbanken JP Morgan anslår at USAs økonomi vil reduseres med 14 prosent. Bak tallene er resultatet enorme menneskelige lidelser, sult, kriminalitet og sykdom. Det anerkjente medisinske tidsskriftet Lancet har hevdet at finanskrisen medførte over 500.000 ekstra dødsfall som følge av kreft. Krisen verdensøkonomien nå står overfor er langt større enn finanskrisen.

– De fikk kreft etter de ble arbeidsledige. Så er det bare å legge til hjerteproblem, depresjoner, alkoholisme og manglende rytme i hverdagen som at du ikke gjør fornuftige ting. Jeg mener millioner vil dø globalt på grunn av dette, sier Hustad.

Hustad mener klimapolitikk, regjeringskvartal og en rådyr Nord-Norgebane vil ryke nå. Vi kan forvente en mer fornuftig samtale rundt pengebruken.

– For å si det sånn: Når huset ditt står i brann, er du ikke bekymret for global oppvarming. Da er du mest opptatt av hvor du og barna skal bo i fremtiden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon