Eritrea. Foto: Wikimedia.
annonse

Det er kommet sterke reaksjoner etter at det ble kjent at Eritrea fikk sin første koronapasient, ettersom mannen kom med fly fra Norge.

Det var NTB som meldte om saken lørdag kveld.

Den smittede eritreeren, som har oppholdstillatelse i Norge, ankom Eritrea lørdag morgen. Vedkommende er i slutten av 30-årene, skrev NTB.

annonse

Les også: Afrikansk kvinne med norsk pass ferierte i landet hun flyktet fra – nå ber hun UD om hjelp etter overfall

Hjemlengsel

Saken har også blitt omtalt hos TV 2, som også har publisert saken på sin egen Facebook-side.

annonse

Der har reaksjonene strømmet inn. Folk ønsker å vite hvem mannen er, og om han er en flyktning som reiste tilbake til landet han flyktet fra

– Hvorfor reiste han tilbake til sitt hjemland? Er han flyktning? Hvis han er flyktning og reiser tilbake, hvorfor har han fått oppholdstillatelse? Er det ikke mulig å finne ut dette?, spør en person.

– Dette viser bare hvor idiotiske regler vi har her i Norge. En person som får opphold i Norge og reiser til hjemlandet på ferie, da behøver ikke personen opphold her, den plassen kunne vært til en som virkelig trenger vår hjelp. Men nå ser vi hvor galt det kan gå, hvem vet, personer som han her kunne like gjerne tatt med seg sykdommer når han hadde lyst til å dra til Norge igjen.

– Jaja, han hadde vel hjemlengsel, skriver en annen.

annonse

Andre mener regjeringen må begynne å stramme inn regelverket.

– Begynn å deportere. Udugelige politikere på Stortinget har delt ut statsborgerskap i stedet for å gi midlertidig opphold.

Det var Eritreas informasjonsminister Yemane G. Meskel som meldte om landets første koronatilfelle i en melding på Twitter.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse