Bryggen i Bergen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Når det blir mulig å dra på ferie igjen, håper den hardt økonomisk rammede reiselivsnæringen at flere nordmenn velger å feriere i eget land.

– Vi trenger at vi som bor i Norge hjelper og støtter der de bor ved å gå på konsert og ta seg en natt på hotell, sier reiselivsdirektør i Bergen, Anders Nyland, til Bergens Tidende.

Om det blir mulig å dra på ferie til sommeren, er det ingen som vet. En undersøkelse Respons Analyse har gjort for Bergens Tidende viser at over 60 prosent av de spurte bergenserne har endret eller vil endre ferieplanene sine.

annonse

– Jeg skjønner godt at folk svarer sånn. Folk vet ikke om de får reise til sommeren. Og hvis de drar, så vet de ikke hvor langt de kan dra. Da kjøper ikke folk dyre turer til utlandet, sier Nyland til avisen.

I fjor hadde Bergen 2,2 millioner gjestedøgn. Utenlandske gjester dekket opp nærmere 1,6 millioner av dem.

Styreleder Terje Hansen i NHO Reiseliv Vest-Norge sier at han tror det blir vanskelig å erstatte alle utenlandske gjestedøgn med norske.

annonse

– Men jeg tror at dette kan føre til at folk reiser mer i sitt eget land, sier Hansen til BT.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon