Sveriges Television, SVT. Foto: Jessica Gow / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

I en artikkel som er merket «Analys» fremmer SVT (Sveriges versjon av NRK) tanken om at coronaviruset «kan koples til de pågående klimaforandringene.»

Det er utenriksjournalist Erika Bjerström som har ført artikkelen i pennen for Sveriges Television (SVT).

«Kanskje vi aldri får vite det. Men koronakrisen kan være en generell repetisjon av pandemiene som venter. Klimaforskere har lenge advart om spredning av smittsomme virus i en varmere og våtere verden. Med sine varmere vintre har Sverige stadig dårligere beskyttelse,» skriver hun

annonse

Journalisten skriver videre at det nå «pågår en diskusjon om klimaendringer kan ha bidratt til utbruddet av Covid-19.» SVT henviser til Center for Climate, Health og Global Environment ved Harvard University i USA. Et spørsmål som der stilles er om «artsutryddelse, som delvis er drevet av klimakrisen, har begynt å folde mennesker og dyr mer, slik at infeksjoner lettere hopper over til mennesker.»

SVT finner også andre måter som den moderne livsstilen kan forverre coronakrisen på.

«Et annet spørsmål er om forbrenning av fossilt brensel gjør noen mennesker mer mottagelige for luftveisinfeksjoner?» skriver de.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Skjermbilde SVT
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon