Sjømatforeningen ber regjeringen om å ikke glemme sjømatnæringen under koronakrisen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Flere eksportselskaper melder om økende utfordringer knyttet til lavere rammer for kredittforsikring. Nå ber Sjømatbedriftene regjeringen om å ta grep.

Nå ber de regjeringen komme på banen med tiltak.

Sjømatbedriftenes administrerende direktør, Robert Eriksson, sier i en pressemelding at det vil bli behov for snarlige tiltak overfor kredittforsikringsselskapene. Han mener regjeringen må komme på banen for å sikre utvidede rammer og kredittid.

annonse

Regjeringen har kommet med krisepakker rettet mot flere deler av norsk næringsliv etter virusutbruddet. Sjømatbedriftene ber nå om at ikke sjømatnæringen blir glemt.

– Med rammene som nå eksisterer, vil det ikke bli lenge før mange får betalingsproblemer, og at betalingstiden vil bli strukket ut i tid. Derfor trengs det større rammer, sier Eriksson.

– Hvis ikke er det bare et tidsspørsmål før alt stopper opp, sier han videre.

annonse

Dersom eksporten skulle stoppe opp på grunn av for lave kredittgarantier vil det få store konsekvenser for matforsyning, mener Eriksson.

– Vi trenger at regjeringen er raskt ute med tiltak som kan sikre større kredittrammer, og utvidet betalings betingelser i form av lengre betalingstid. Dette gjelder både for ut- og innland, avslutter Eriksson.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon