Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Frp-leder Siv Jensen mener at oppdaterte koronatiltak må ta høyde for konsekvensene de kan få for enkeltpersoner og bedrifter, og at det derfor må legges inn litt fleksibilitet. 

– Når regjeringen nå kommer med oppdaterte koronatiltak mener Frp at de bør vurdere å vise noe fleksibilitet. Vi må ta hensyn til smittefare, noe vi respekterer vi fullt ut, men også de dramatiske konsekvensene av folks økonomi, arbeidsplasser og næringslivet må vurderes når tiltak settes inn, sier Jensen i en uttalelse til Resett. 

Jensen mener at en tilpasset tilnærming ville være fordelaktig for en del i det norske samfunnet. 

annonse

– Jeg vil be regjeringen om å vurdere noe mer fleksibel tilnærming til tiltakene. For noen bransjer, næringer eller familier kan det være forhold som gjør at en tilpasset tilnærming vil fungere bedre samtidig som vi ivaretar smittevern.

Les også: Verdensøkonomien rammes hardt av pandemien

Hytteforbudet

annonse

– Et eksempel her er hytteforbudet hvor vi registrerer at dette ikke er innført etter råd om smittevernhensyn fra Folkehelseinstituttet. Spesielt nå inn mot påsken bør regjeringen vurdere om det kan være aktuelt med en mer fleksibel tilnærming, sier Jensen.

Partilederen påpeker at mange likevel ikke følger retningslinjene som allerede er på plass.

– Det er svært store forskjeller i for eksempel hvor tett hyttene ligger, og det kan her være lettere å holde avstand til andre mennesker enn man har i byen. Erfaringene fra eksempelvis Oslo i helgen viser jo at folk ikke holder tilstrekkelig avstand til hverandre når de går tur langs Akerselva, i marka eller på Aker Brygge.

Økonomiske konsekvenser

Jensen frykter for konsekvensene de rigide tiltakene kan få for norsk økonomi.

annonse

– Vi kan ikke nå risikere at bedrifter, arbeidsplasser og hele Norge stopper opp i svært lang tid. I prosessen med å kurere korona, risikerer vi å skape en enda større sykdom for hele landet med stor arbeidsledighet og svært dårlig økonomi.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse