Illustrasjonsfoto: John Minchillo / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Covid-19 har rammet oss hardt, men vi har garantert ikke sett toppen av skaden denne pandemien vil medføre for oss. Både her i Norge og i verdenssamfunnet.

Dette som vi ser nå er bare starten på hva som kommer til å ramme oss. Hverken FHI, statsminister eller andre sitter på fasiten. Strategien Norge har valgt, er en utmattelses strategi. Der man «håper» på at folk skal bli immune og for å avlaste helsevesenet mest mulig over lengre tid. Strekke sykdomsbilde mest mulig ut i tid. Vi snakker ett til to år med smitte i samfunnet. Og de håper på en vaksine innen den tid.

Håp og tro er noe som hører hjemme i kirken! Sorry folkens, men det er sant.

annonse

Man kan ikke «tro» med en pandemi som «kan» ende opp med 100 000 dødsfall. Man kan ikke kalkulere med slike prognoser. Det finnes ikke toleranser for å sitte på slike tall og ikke agere. Det er rett og slett ikke ansvarlig.

Finnes det muligheter for at Gunhild Alvik Nyborg har rett i det hun sa på Debatten tirsdag, så må vi gjøre noe mer drastisk enn hva vi gjør i dag.

Les også: Koronaviruset kryper nedover i aldersgruppene – stadig flere mellom 30 og 50 år lagt inn på sykehus i flere land

Hyttefolk drar fremdeles på hytten og gir en god fanden i hva myndighetene råder dem til. Vi har fått ut Heimevernet/Sivilforsvaret, som (enn så lenge) er våpenløse for å vokte våre grenser til Sverige.

annonse

Gunhild Alvik Nyborg har fått mye kritikk for sine ord i Debatten med Fredrik Solvang. Men dette var en forfriskende realistisk innsprøytning som det norske folk trengte. Ja det er sant. Skrem hyttefolket for fanden ned fra fjellet. Ta myndighetenes råd på alvor. Gjør ditt beste for å forhindre og bli smittet og smitte andre. Hverdagen vår er endret. Og vi  tilpasse oss.

Vi kan ikke dure frem som før. Vi må ta hensyn til oss selv og de rundt oss. Gunhild Alvik Nyborg har og fått mye støtte fra kolleger i sine utsagn. Jeg vil påstå vi bør høre saken fra begge sider av panelet.

Jeg vil påstå at den dama snakket fra leveren. Og det trenger vi. Vi har tusenvis av idioter som reiser på hytten i karantene. Og la oss innse det. Vi har ikke kontroll. De siste dagenes pressekonferanser har vært om hvordan staten legger penger på bordet for å forhindre konkurser. La oss innse fakta.

Konkursene kommer. Og de blir mange i tiden som kommer. Hvor mange som blir syke og dør skal ikke jeg spekulere i. Men jeg mener det er innlysende å være proaktiv i denne sammenhengen. Så i stedet for å sable ned denne damen så bør vi heie på henne.

Hun gjør faktisk det samme som Resett, Document og HRS. Hun sier myndighetene midt imot og tørr å stå i stormen. Og ikke minst hun har faglig tyngde!

annonse

Les også: Kan coronaviruset velte EU?

USA har en eksplosiv utvikling i antall smittete. Bare siste døgn har antallet registrerte med smitte økt med ca. 42% daglig. New York er i en prekær situasjon,, og setter inn militær sykehusbåt  for å avhjelpe situasjonen hva gjelder sengeplasser.

Delstatsguvernør for New York Andrew M. Cuomo uttaler følgende til New York Times:

– Vi er nå på et stadium der vi må bestemme oss for hvor mange skal leve og hvor mange skal dø, sier en bekymret Cuomo.

Det er virkelig på tide vi her i Norge tar Gunhild Alvik Nyborg på alvor, og handler proaktivt før det er for sent.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon